Zakelijke autoverzekering afsluiten

Is voor de uitvoering van de werkzaamheden binnen jouw onderneming een bedrijfsauto onmisbaar? Draag dan zorg voor een goede zakelijke autoverzekering. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Krijg je onverhoopt inderdaad met een ongeluk te maken? Dan wil je niet voor onverwachte hoge kosten komen te staan. Een goede zakelijke autoverzekering is dan ook belangrijk. Hiermee creëer je voor jezelf als ondernemer rust en zekerheid. 

Passende dekking voor elke bedrijfsauto

Het afsluiten van een goede zakelijke autoverzekering is voor elke ondernemer met een bedrijfsauto raadzaam. Maar voor welke specifieke verzekering kun je het beste kiezen? Welke bedrijfsautoverzekering is de beste keuze? Een eenduidig antwoord valt op deze vraag niet te geven. Het verschilt namelijk per situatie. Welke verzekering de beste optie is hangt onder andere af van de leeftijd van de bedrijfsauto. Is de bedrijfsauto al oud? Dan loont het uitgebreid verzekeren ervan doorgaans niet. Is de bedrijfsauto daarentegen juist net nieuw? Dan is het wel slim om voor een uitgebreidere dekking te kiezen. Uiteraard hangt het ook af van jouw persoonlijke voorkeuren. Vind jij het fijn om in alle denkbare situaties goed verzekerd te zijn? Dan is de keuze voor een uitgebreide dekking logisch. 

WA verzekeren: bij wet verplicht

Je bent als ondernemer dus vrij om te kiezen voor een bepaalde dekking. Wil je dit keuzeproces vereenvoudigen? Wil je voorkomen dat de zoektocht naar een passende dekking een tijdrovend proces wordt? Maak dan gebruik van de vergelijkingswebsite. Jij hoeft hier alleen maar een aantal gegevens in te vullen. De vergelijkingswebsite toont vervolgens de dekking die het beste bij jouw bedrijfsauto past. Je kunt uiteraard uiteindelijk gewoon zelf bepalen voor welke verzekering je kiest. Het enige wat verplicht is, is het afsluiten van een WA dekking. Hoe uitgebreid jouw bestelauto verzekering is, mag je zelf bepalen. Maar het is bij wet verplicht gesteld voor ondernemers om hun bedrijfsauto minimaal WA te verzekeren. Houd jij je niet aan deze verzekeringsplicht? Dan mag je met jouw bestelauto niet de weg op. 

Waarom een goede verzekering belangrijk is

Als ondernemer zijnde wil je zo snel mogelijk de weg op met jouw bedrijfsauto. Je wilt de auto in gebruik nemen. Deze gedachtewijze is logisch. Maar alvorens je de weg opgaat, is het bestuderen van de verzekeringsmogelijkheden belangrijk. Je kunt er uiteraard voor kezen om enkel een WA dekking af te sluiten. Maar wanneer je een nieuwe bedrijfsauto hebt, is het bekijken van de uitgebreidere dekkingsmogelijkheden het waard. De financiële kosten kunnen bij een eventueel ongeluk hoog oplopen. Door de bedrijfsauto goed te verzekeren voorkom je dit soort onaangename financiële verassingen. Een goede zakelijke autoverzekering is dus belangrijk. 

Aanbevolen Artikelen