Rolex staat centraal in de nieuwe Impossible Collection van Assouline

Het is een merk dat geen introductie behoeft en het is ook een merk dat geen tekort aan boeken heeft. Toch gaat deze zeker de aandacht trekken van zijn grootste fans. Rolex wordt het nieuwste onderwerp in Assoulines Impossible Collection-serie met een enorm boekwerk van 10 kilo dat het beroemdste horlogemerk ter wereld in de schijnwerpers zet.

Felbegeerd

“Al meer dan een eeuw staat Rolex bekend als het meest begeerde en meest legendarische merk van horloges ter wereld.” Een Rolex betekent veel dingen: de kwintessens van het luxe uurwerk, een tool van macht voor mensen van invloed, het symbool van doorgang naar volwassenheid. Nieuwe labels verschijnen, stijlen komen en gaan, maar het merk aan de top verandert nooit. Denk aan de Daytona die toebehoorde aan Paul Newman die in oktober 2017 werd geveild door Phillips in New York voor $ 17,8 miljoen. Het is geen verrassing dat Rolex het meest verzamelde horlogemerk ter wereld is.

De geschiedenis van Rolex is geworteld in de visionaire geest van zijn oprichter, Hans Wilsdorf. In 1905 richtte de jonge Wilsdorf in Londen een bedrijf op voor de distributie van uurwerken, maar het was zijn echte droom om polshorloges te maken – destijds in hun kinderschoenen, en niet erg precies – die technisch duurzaam en betrouwbaar en uiterst elegant zouden zijn. Het bedrijf concentreerde zich voor het eerst op het produceren van bewegingen van de hoogste kwaliteit, en deze zoektocht naar precisie leidde al snel tot het eerste polshorloge ter wereld om het Zwitserse certificaat van chronometrische precisie te ontvangen, toegekend door het officiĆ«le evaluatiecentrum in Bienne in 1910. Vier jaar later bekroonde Kew Observatory in Groot-BrittanniĆ« een Rolex-horloge met een klasse A-certificaat, een onderscheid dat voorheen uitsluitend was voorbehouden aan scheepvaartchronometers.

Vol met mijlpalen

Vanaf die datum staan Rolex-polshorloge synoniem met precisie. In de afgelopen 100 jaar omvatten de mijlpalen van Rolex: het eerste waterdichte horloge, het eerste zelfopwindende mechanisme, het eerste polshorloge dat over Mt. Everest, het eerste duikhorloge waterdicht tot 100 meter, de eerste om magnetische velden van 1000 Gauss te weerstaan, de eerste die de Mariana Trench afdaalt. Doen ze goed!

Elk van de uitzonderlijke Rolex-horlogemodellen in dit prachtige handgemaakte Ultimate Collection-volume toont de meest waardevolle en technisch innovatieve modellen die de luxe horlogemaker heeft geproduceerd, waaronder horloges die nog nooit eerder in druk zijn gezien. Van het eerste polshorloge tot de vroege 1900 en de eerste Oyster Perpetual uit 1931, naar een Explorer gedragen tijdens Sir Edmund Hillary’s expeditie naar de top van Mt. Everest in 1953 en de Submariner gedragen door acteur George Lazenby in de James Bond-film On Her Majesty’s Secret Service. Verzamelaars over de hele wereld verbazen zullen er versteld van staan. De modellen zijn geselecteerd door specialist Fabienne Reybaud.

Het boek kost je 845 dollar en is te koop bij verkooppunten van Assouline.com.

Aanbevolen Artikelen