Heerlijke koffiemomenten: dít kun je allemaal doen tijdens het drinken van koffie

Is koffie ook jouw favoriete drankje? We kunnen het alleen maar met je eens zijn! En het gaat niet alleen om het drinken van de koffie, maar ook om het hele moment dat erbij komt kijken. Maak er het liefst zo vaak mogelijk iets speciaals van. Dat kan bijvoorbeeld in het weekend, als je de tijd hebt voor je kop koffie. Wat je daarbij allemaal kunt doen? We zetten leuke ideeën op een rijtje.

Koffie drinken en de krant lezen

Een klassieke combinatie? Lees de krant terwijl je van je kop koffie geniet! Dit is voor veel mensen een belangrijk ritueeltje, om bijvoorbeeld de dag mee te beginnen. En wat is dat toch heerlijk! Doordeweeks lees je even gauw een paar bladzijdes, maar in het weekend kun je uitgebreid de krant doorspitten terwijl je geniet van een lekker kopje Nespresso. Om maar iets te noemen!

Boek lezen

Heb je nog wat langer de tijd? Pak dan niet de krant erbij, maar een boek! Ook dat is een heerlijk moment van ontspanning. En de kop koffie maakt in ieder geval dat je niet slaperig wordt tijdens het lezen – dat is natuurlijk mooi meegenomen. Om lekker lang met je kop koffie te kunnen doen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor filterkoffie. Of denk er eens aan om een cappuccino te bereiden, of een andere, wat specialere koffievariant.

Wandelen met koffie

Ga je graag even naar buiten toe? Ook dat kan prima met je koffie. Stop het in een thermosfles of neem een to go beker mee, en je kunt gewoon een blokje om gaan. Heerlijk, wat frisse lucht. En tegelijkertijd blijf je lekker warm met de koffie die je drinkt – dat maakt dit zo’n perfect idee voor de herfst en winter.

Gewoon eens uit het raam staren

Je kunt er ook eens voor kiezen om echt even helemaal niks te doen, en wat uit het raam te staren terwijl je van je koffie geniet. Dit doen we eigenlijk veel te weinig! Het klinkt misschien saai, maar het kan juist een fijn moment zijn. Probeer het eens uit. Wellicht heb je wel een brede vensterbank in de woonkamer, waar je echt op kunt gaan zitten. Anders kun je erbij gaan staan, of een stoel bij het raam zetten.

Kletsen met een vriend(in)

Het is uiteraard ook gezellig om lekker te kletsen met iemand, terwijl je van koffie geniet. Een vriend(in), familielid of collega – het is maar net wat er op dat moment handig is. Face to face praten is wat ons betreft de beste optie, maar anders kun je er tevens aan denken om iemand op te bellen. Zo kun je direct weer eens bijpraten, tijdens het koffiemoment.

Aanbevolen Artikelen